Produtos

 
Asimesmo contamos con varios produtos distinguidos na GUÍA AGROALIMENTARIA DE EXCELENCIA DA RESERVA DE BIOSFERA

- Cultivo orgánico -

 
Acelgas

Distintas variedades. De penca branca, amarela, vermella, lila, etc..
Casi todo o ano
 
Allos tenros
Ideais para facer en revoltos, tortillas, etc..
Dende novembro ata maio
 
  
Berenxena

Pódense comer recheas, á plancha, fritas, rebozadas, etc... 
Están riquísimas dende setembro ata mediados de novembro
Excelentes para a pel. Ricas en antioxidantes
Ideais para dietas de adelgazamento e de hipertensión.
Axuda a reducir o colesterol.


Brócoli


Cabaciña



Cabaza




 Cabaza Butternut




Cabaciña pera




Cebola






Coliflor

Ideal para todo o ano. Riquísimas. Nada que ver cas que atopas no supermercado.
Recomendamos comer tamén as follas, pois son moi ricas e fonte de vitaminas.
Pódese comer cruda, cocida, en vinagre, ou asada.
Alto contido en vitamina C, vitamina K, magnesio, fósforo e potasio .





Escarola rizada


Faba envainada

Grelos
Brotes centrais das nabizas. Empezan a recollerse
ca chegada dos primeiros fríos, alá por xaneiro-febreiro     



Laranxa do país


Limón do país




Leituga lisa

Leituga rizada 
 

Leituga vermella





Mandarina do país




Mazán Golden pequena
Ledoño 
Procedentes da nosa finca de Ledoño - Culleredo. 
Son pequenas, calibre 4-6 cms, pero moi sabrosas


 


Mazán Golden
Palmeira
Procedentes da finca familiar de Palmeira.
Unha fermosa mazán mediana, de calibre 7-9 cms.
Ideal para comer con pel, facer en compota ou ó forno.




Nabizas
Colleitas folla a folla, como se facía antes. 
Seleccionadas as máis tenras 
 



Kiwi
Betanzos

 

Pataca nova Kennebec
Calibre 4-8 cms - Pequena
Finca O Castelo
 Sementada e cacheada manualmente na nosa Finca O Castelo,
onde por suposto, non foi tratada con ningún producto químico
Incluso os escarabellos son combatidos por eliminación manual.
As máis pequenas, calibre 3-4 cms, son ideais para asados, 
incluso agradecen ser cociñadas ca tona, despóis dun bo lavado.





 Pemento Padrón






Pemento verde








Pepino






Rabaniños


  

Remolacha 
 
Cómense tanto as follas (ricas en vitamina A),  
como a raiz, (ricas en vitamina C). As follas son ideais 
en ensalada. A raiz pódese comer cruda ou cocida o vapor. 
Cruda conserva máis propiedades xa que ó cocerse perde
parte do ácido fólico. Son ricas en fibra e combaten o 
estreñimento. É o alimento ideal para combatir a anemia.
Alto contido en ferro.



Repolo corazón


Repolo rizado







Tomate mini cherry






Tomate negro de Santiago
Finca O Castelo




Tomate Robin
Finca O Castelo






Verza galega rizada
Finca O Castelo
Presa de 800-900 grs





 Xudías
Carral





 Follas de loureiro
Finca O Castelo
Condimenta as túas comidas

- Cultivo convencional -
Pataca nova Kennebec
Leiro
Calibre 7-12 cms


Pataca nova vermella
Leiro
Calibre 7-12 cms




Pemento italiano
Carral

Comentarios

Publicacións populares